Hond na 3 maanden weer terug!

Geplaatst op dinsdag 19 april 2011 @ 14:39 , 488 keer bekeken


ENSCHEDE -  Niets was Niek Oldeman uit Enschede te gek om haar weggelopen hond Beans terug te vinden. Ze nam maar liefst zes weken vrij van haar werk, schakelde paragnosten in, verspreidde ontelbare flyers en plaste zelfs in de bossen in de hoop haar hond daarmee terug te lokken. En met resultaat: nadat Beans meer dan drie maanden vermist was, kon ze haar hond een paar dagen geleden eindelijk weer in haar armen sluiten.
Foto: Frans Nikkels

Het was een avontuur, zo geeft Oldeman toe. De Golden Retriever die ze pas sinds september had, schrok 29 december zo van vuurwerk, dat ze er in paniek vandoor ging. Oldeman zette direct een uitgebreide zoekactie op touw. „Ik heb heel Twente en de Duitse grensstreek volgehangen met flyers, oproepjes gezet op internet, ik kreeg hulp aangeboden van paragnosten en ik heb op alle plekken waar ze was gezien, geplast in de bossen. Om te laten weten: ’I was here’.’’

Ook hielpen bekenden en volslagen vreemden met zoeken. In al die maanden werd Beans diverse keren gesignaleerd, waaronder in Glanerbrug, Ootmarsum en Denekamp. „Maar ze was zo verwilderd, ze was niet te vangen.’’ Vorige week werd ze gebeld vanaf een boerderij dat Beans gezien was in het plaatsje Neustadt in Duitsland, ruim 50 kilometer bij Enschede vandaan. „Toen we daar kwamen zei die boer dat we stil moesten zijn: het bleek dat ze lag te slapen in diezelfde greppel als de nacht ervoor. Mijn beste vriendin Margriet is direct bovenop haar gesprongen en toen hadden we haar. We hebben in die greppel liggen janken van blijdschap.’’ Met de hond gaat het goed, aldus Oldeman. „Ze is zelfs 2,5 kilo aangekomen!”

www.telegraaf.nl


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: